11.5.2015

Viimeinen harjoituskierros ennen viikkokisoja ja Linnoitus Open

Ei meinaan ollut pöllömpi päivä viime torstaina. Sääennuste pelotteli Heikin ja Tuomon kanssa suunniteltua torstai-illan kierrosta koko päivän kestävällä sateella, mutta päivän mittaan sadepilvet vain tuntuivat kiertävän Lappeenrantaa, ja iltapäivän puolella sovimme, että viideltä haku ja jos ei ihan tajuttomasti sada niin radalle.

Ja radalle mentiin - hyvä ettei aurinko ruvennut paistamaan! Aivan tyyni keli ja kuraisuus sitä normaalia keväistä Myllymäkeä. Lidlin kengät kestävät edelleen vettä, joten no problems there. Takin heitin Tuomon reppuun jo ykköstiillä, pitkähihaisessa paidassa tarkeni oikein hyvin.


Tavoitteena oli harjoitella. Harjoitella uusia Prodiscuksen kiekkoja. Harjoitella puttia. Harjoitella avauksia. Ensimmäisiä kertoja löysin draivistani selkeää säätövaraa, kun yhtä asiaa muuttamalla pystyin saamaan selkeän ja toistettavan muutoksen draiviin. Sainko siitä hyötyä? En. Mutta oman kropan käyttäytymisen oppiminen on hienoa ja tärkeää.

Bagtagit panokseksi ja ykköstiille. Sovittiin, että lämmittelyn puuttuessa saa ykkösen ottaa mulliganilla uudestaan - standardialoitus. Kaikki kolme avasivat hyvin ja lentävällä lähdöllä liikenteeseen. Oma avaus Titanilla jäi skippaamatta kannon takia - kivuton par. Kakkosen portti on pirullisen matala, mutta nyt jäi reilusti varaa, kun titan osui doglegin taempaan soiroon. Jatko basic Midarilla lähti korkeana, mutta feidasi puukujan läpi. D-P1:llä antsalähäri jäi pitkäksi, mutta putti sisään - good stuff.

Kolmosväylän avaus basic Midarilla otti pari puuosumaa ja painui pitkälle metsään. Neppaisu väylälle jäi reunan ojaan, josta yritetty antsafore Titanilla oli kulmaltaan ujo ja feidasi 10m päähän korista. Haaraputti ohi. Nelosella ainoa avaus jollain muulla kuin Prodiscuksella. Kulunut D-MD2 käänsi yli liian ahneesti ja sisämutkasta kova kimmoke vasemmalle kuusien alle. Sieltä neppi väylälle ja lähäri puuhun. Neljä väylää ja +4, perussettiä.

Vitosella haettiin Ultrium Laseria korin alle forella. Heitto jäi matalaksi väylälle, mutta skippaili pitkälle. Helppo lähäri alle P1:llä. Kutosella yritin ylämäkiantsaa basic Laserilla, mutta heitto lähti ihan liian vasemmalle ja jäi puiden taakse. Sormirolleria väylälle ja lähäri pitkälle putille. Sisään meni ja hyvää teki.

Sitten vinksahti päässä. Seiskan avaus alamäkeen täydellisellä linjalla pseudopitkälle putille ja birkku. Kasilla avaus midarin sijaan C-P1:llä 8 metriin ja kalliorinne korin takana. Putti sisään ja toinen birkku. Nnnnnnnice! Ysin avaus Midarilla oikean puolen oksien kanssa puoleenväliin väylää vasemmalle. Hysselähäri jää roikkuviin oksiin, mutta jää vajaan kympin putille. Taas putti sisään ja par pelastettu.

Sitten tuli neloisbogi. Avaus vasemmalle kallion alle, Kolmannella upsilla pääsin lähemmäs koria kuusien taakse ja lähäriroikottelun jälkeen ei puttikaan mennyt. Olisko pitänyt seiftata? Ehkä. 11:n avaus näytti feidaavan liikaa mutta oli loppujen lopuksi ihan ok vasemmalla puiden takana. Lähäri jäi lyhkäiseksi ja putti ohi. 12:lla avasin Champion Rhynolla liian isolla hyssellä vasemmalle lyhyeksi. Taas vajaa kymppi rotkoa vasten alamäkeen. Meinasin seiftata, mutta sitten napsahti päässä taas ja pistin kolmannen birkkuputin sisään. Myös 13:lla olin toivotaan toivotaan -birkkuputilla, mutta ketjujen kautta vasemmalta ulos. Par ei harmita. 14:avaus periaatteessa hyvä, mutta skippasi vasemmalle kuusien alle ojaan. Jälleen liian ujo antsalähäri Titanilla ja keppihelvettiin korin oikealle puolelle. Kahdella heitolla korin alle ja tuplabogi.

Viidentoista ylämäkeä lähtiin haastamaan basic Laserilla. En päässyt kallion päälle vielähään, mutta kori näkyi. Lähäri aavistuksen lyhyt ja ujo putti alarautaan. Kuudellatoista avaus jäi jokusen metrin päähän pahan oloiselle putille, ja haastamaan piti lähteä. Putti ohi ja rolli kalliolta alas - jes. Kakkosnelonen. 17 ja 18 menivät molemmat vajaa avaus - heikko lähäri - putti ohi -kombolla bogeiksi.

Lopputulos +13 ja hyvä fiilis omasta pelistä. Putti on parempaa kuin ikinä ja avauksetkin alkavat pikkuhiljaa toimia. Näillä eväillä on hyvä lähteä ensi torstaina mahdollisesti viikkokisoihin touhuilemaan.

Linnoitus Open oli siis lauantaina ja meikäläisen vastuulla oli  toimia radan puisto-osuudella olevan väylän 12 spotterina. Pitkä, lähes koko puiston läpi ulottuva väylä sisälsi paljon sokkopaikkoja ja kävelyteitä, joten järjestelyissä tultiin siihen tulokseen, että toimitsijaspottereiden käyttö oli tuolla (ja monissa muissakin paikoissa) tarpeellista.

Väylä 12 avattiin edessä näkyvältä lavalta ja kori oli miun takavasemmalla.
72 pelaajaa, 18 väylää ja keli sanalla sanoen haastava. Kova, puuskittainen tuuli yhdistettynä linnoituksen korkeuseroihin tuotti paljon haasteita, mutta kaikilla tuntui olevan hymy nassulla. Tervetuloa taas ensi vuonna kisaamaan!

Tuomas Korpin ottamia kuvia kisoista löytyy osoitteesta http://tuomaskorppi.fi/photo/linnoitusopen2015/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti