23.3.2014

Pikapyrähdys tekonurmelle - Pituusennätys uusiksi

Tänään Ilmatieteen laitoksen ennustessa oli tarjolla vesisadetta käytännössä koko päiväksi. Sitä silmällä pitäen lähdettiin koko perhe aamupäiväkävelylle paikalliselle tekonurmikentälle, joka oli onnistunut parin päivän aikana sulamaan kauttaaltaan. Tarkoitus oli päästä kenttäolosuhteissa (ei minuu uskalla aitaamattomalle alueelle laskea...) kokeilemaan uusia juttuja draivin suhteen.Lämmittelynä muutama putteri ja midari kentälle. Kaikki kippas yli ja painui oikealle, tuntuma hukassa jne jne, mutta C-MD2 lensi varmaan jonnein 70 metrin tienoille. Tuntui hyvältä, että huonollakin heitolla on mahdollista saavuttaa tuollaisia etäisyyksiä.

Sitten itte asiaan, hitaat draiverit kouraan. Miulla oli aiemmin listatuissa tavoitteissa mainittu 100 metrin rikkotuminen, mielellään väylädraiverilla. Aikaisemmin oli maksimidraivit Herra H.:n DD2:lla ja PD:llä kantaneet tuurinkantamoisella 90 metriin ja omat väylädraiverit kopsahdelleet jonnein 80 metrin huitteille. Omat videotreenissä havaitut puutteet ja virheet antoivat osviittaa, että mittaa heitolle tulee "helposti" lisää ja melkoisen reilusti - tähän asti heiton voima tulee kerjäläisen kelkannarua muistuttavasta kädestä, kroppa ei ole mukana heitossa muuten kuin seuraajana.

Jebales, ylöshän ne lähtee...


Yritin pitää kaikki uudet asiat tänään mielessä ja lyhentää viimeistä askelta, käyttää keskivartaloa ja keskittyä nokkakulman pitämiseen matalana. Asentoa pitäisi saada pystymmäksi ja pyörähdys kantapään yli toimimaan ennen kuin polvi pettää jne jne... Ei näitä kertatreenillä korjata!
Mutta pienet muutoksetkin näkyvät! Vaikka kiekot tuppasivat lähtemään ylös ja pari kertaa sakkasivat, parhaimmillaan mentiin 95 metriin (S-FD ja Pro-D XL) ja keksimääräinen heittokin oli jossain 80 metrin paikkeilla. Samaan tulokseen päädyin kentällä kentät viivoitusten perusteella ja varmistuksen sain satelliittikuvasta. Eli lyhyesti, hieno startti kauteen, pituusennätys rikki ennen kuin lumet lähtee! Ja jos ja kun korjattavaa on vielä paljon, innolla odottelen mihin nuo rieskat päätyy kun "oikeasti napsahtaa"!

...Ens kerralla taas videokamera mukaan...
Video analysis and teorycrafting indeed yielded results, as I went to local artificial grass football field to drive. I had a goal for the season to (preferably with fairway driver) pass the 100 meter line. Today I kept the pointers ofthe video training closely in mind and managed to use my back and lowerbody more, and managed twice to get to 95 meter distance! So, we're off to agood start to this season - distance record is broken before the snow melts!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti