8.1.2014

Futiskentällinen loskaa


Tietenkin se sitten satoi lunta juuri siksi päiväksi kun piti mennä kentälle treenaamaan. Olinpa vielä onnellinen siitä, kun kenttä on sula (olkoonkin että on märkä). Noh, ittepäinen kun olen, niin menin silti. Villasukat lenkkareihin ja paiskomaan. Tyttö koisi vaunuissa päikkäreitä vieressä. Kerkesi hyvän tovin heitellä ennen kuin sormet veti kohmeeseen, varpaat kastuivat ja käsi väsyi.

Liukasta oli. Enkä muuten tästä eteenpäin suosittele ainakaan alivakaiden kiekkojen heittelyä matalassa (viitisen senttiä) nuoskalumessa. Kiekko meinaan sujahtaa ylikäännön jälkeen niin nätisti lumen alle että jokusen tovin sai XL:ää mettästellä huonon heiton seurauksena... Löytyi kuitenkin.

Ja löytyi se heitto. Ainakin jotenkin. Parhaimmillaan heitot kantoivat liukkaudesta ja varovaisuudesta huolimatta sinne 75 metrin hujakoille (satelliittikuvasta koitin mittailla). Alkaa siis se juju taas löytyä. Parhaat kesäheitot lensivät sinne 90 metrin (futiskenttä, etenkin kisamittainen, on älyttömän hyvä paikka heittää, kun siinä on vakiomitoilla viivoja - keskiviiva, kuudentoista alueen rajat, rankkupilkut, kaaret) huitteille, että eipä hätiä mitiä, ens kesänä mennään yli siitä.

Pääsin viimein testaamaan rauhassa noita bagin ulkopuolella olevia kiekkoja (se sivu on muuten jo pystyssä, kirjoittelen siitä vielä myöhemmin). Lautturia pääsin nakkelemaan viime viikonloppuna radalla, joten sen heittely jäi vähemmälle. Yllättävän positiiviset mielikuvat jäivät noista Discraftin kiekoista. Buzzz oli suora! Todella suora, ainakin kun vertaa noihin jo selkeästi alivakaantuneisiin Fiendeihin. Ja XL lensi hienosti, vähän isomman S-mutkan tekee miulla kuin S-line Jackal, ja lentää ehkä hiukan pidemmälle. Käteen tuntuu lähes samalta. Ja tuo Discraftin Pro-D -muovi osoittautui uskomattoman pitäväksi jopa tällä kelillä. Harmi, että se kuluu käytössä, vastaavalla tavalla kuin muutkin "halpismuovit" (D-line Discmanialta, DX Innovalta, BT Westsidelta...). Noh, nauttii kun vielä voi.

Tuon Buzzz-kokemuksen jälkeen alkoi tekemään mieli suoraa midaria vähän kestävämmällä muovilla. Joulu kyllä meni jo...

 Well of course we got snow for the day meant for practise! Bah, went to the football field anyway, lost (and found again!) a few discs, it's amazing how five centimeters of snow can hide bright red XL...

Managed to get some discipline to my throws. Even though it was extremely slippery, I managed to make some good drives, reaching to 75m, when my best ones are around 90m. Was positively surprised about Discraft's Pro-D plastics grip as well as Buzzz's flight. ALso the XL was nice, reminded me of Jackal, with slightly bigger S-figure. Hopefully those two won't get beat up too soon... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti