29.7.2014

Lähikuntamatkailua, lastenkonsertti ja uusi rata heitetty

Herranjestas, johan tässä kohta otetaan kirjoitusaihesumasta selkeä niskalenkki ja lähestytään tätä päivää. Tämän teksti käsittelee siis viime lauantain tapahtumia.

Viime lauantaina pakkauduimme koko perheen voimin autoon ja huristelimme Lemille katselemaan ja kuuntelemaan Siinaa ja Taikaradiota (tuttu Pikku Kakkosesta). Mukava konsertti oli; tyttö tykkäsi kovasti kun pääsi tallaamaan ja heilumaan energisen esityksen mukana. Vähän ilmassa oli ukkosen uhkaa ja konsertin edetessä alkoi pykälää synkeämpiä pilviä kertymään taivaalle. Ilmastoitu auto on kuitenkin varsin oivallinen paikka olla näin kesäaikaan, joten päätimme pitäytyä alkuperäissunnitelmassamme ja jatkaa matkaa pikkuteitä pitkin Lemiltä Savitaipaleelle, jonne kuuleman mukaan oli pystytetty uusi 9-väyläinen rata. Tilanne oli siis vähän samanlainen kuin Klamilaan mennessä, eikä oikein allekirjoittanut tiennyt, mitä tuosta radasta pitäisi etukäteen ajatella...

Kurvailimme siis Savitaipaleelle, jossa pysähdyimme aivan mikkelintien kupeeseen syömään. Ja voi pojat, mikä helmi ruokapaikaksi löytyikään! Paikka on nimeltään Burger Heaven josta nimensä mukaisesti saa hampurilaisia (ja pitsoja ja salaatteja). Hyviä hampurilaisia. Jos ja kun käytte Savitaipaleella niin käykäähän tuolla murkinalla.

Ukkonen jyrisi edelleen taivaanrannassa kun saimme purilaiset naamareihin ja lähdimme etsimään frisbeegolfrataa. Lehtiartikkelin mukaan rata sijaitsee jäähallin ja tekonurmikentän välissä. Surautimme auton (ks. kartta) jäähallin parkkipaikalle ja rupesimme etsintäpuuhiin. Vaimoni otti tytön kantoreppuun ja kännykän kameran esille (Kiitos!).

Ykkösväylän tii löytyy siis tuolta:

Tuossa tulotien (tulosuunnassa) vasemmalla puolella on joku ihmeen snoukkahärdelli, jonka jälkeen tulee sorarinne. Sen päällä se on. Ykkösväylä on visuaalisesti hyvin näkyvällä paikalla ja hyvä niin, tulee varmasti paljon uteliaita katseita!

Entäs itse rata sitten... Noh, se on sen verran uusi, että ratakarttaa tosiaan en löytänyt mistään. Väyläopasteitakaan ei ole vielä saatu valmiiksi, mutta niihin on merkitty väylän numero, par-luku ja väylän pituus.

Tiipaikat ovat tekonurmea ja korit Innovan DisCatcherit. Hyvällä mallilla tähän asti. Ratakin oli oikein mukava kiertää. Väylät mukailevat valaistun ladun latupohjaa ja ilman ratakarttaakin ei isompia ongelmia pitäisi väylien löytymisen suhteen olla. Koreihin on myös metallilätkillä merkitty seuraavan tiin suunta. Koitan muistista kaivaa väylien kuvauksia, par-lukemista en mene takuuseen

Ykkösväylä (par 3) on suora alamäkiväylä snoukkahärdellin yli painanteessa olevaan koriin parin puun taakse heitettävä.
1. Liidätystä

Kakkonen (par 4) on pienen harjanteen päältä alamäkeen vasemmalle kääntyvään mutkaan jonka jälkeen pitkä suora ylämäki - kori mäen päällä.
2. Tii mäen päällä ja kieli ulkona - molemmat tuovat heittoon pituutta

Kolmonen (par 3) alamäken suora tiukalla käännöksellä vasempaan lopussa. Nelonen (par 4, tii kolmosen tiin takana) on pitkä, tasainen ja suora.4. Takapainoiset avaukset eivät muuten ole matalia.

Vitonen (par 3) myös suoralla latupohjalla, mutta tii on laidassa ja pakottaa väylän kaartumaan oikealle.
5. Korille on vielä matkaa, kun alivakaa kiekko oli liian alivakaa


Kuutonen (par 3) alamäki-ylämäki -yhdistelmä kääntyen oikealle.
6. Kori mutkan takana oikealla.

Seiska (par 4) on lähes U:n muotoinen väylä, jossa mutkassa mando, pituutta ei varsinaisesti ole paljoa. Kasi (par 3) avataan tasaiselta kohti jyrkkenevää alamäkeä ja mutkaa oikealle, kori montun pohjalla. Ysi (par 3) pitkän siirtymän jälkeen oikealle kaartava porttimandolla varustettu tasaväylä, kori väylien neljä ja viisi välisellä siirtymällä ladun reunustalla puiden suojassa.

9. Heitto mutkasta kohti koria, mandoportti näkyy taustalla
Ylipäätään mukava rata, tuolla tulee kyllä ehdottomasti käytyä uudestaan. Ensimmäinen kierros tuolla on nyt sitten heitetty tulokselle +2. Pirkulla periaatteessa voitaisiin olla kaikilta väyliltä poislukien 4, 6 ja 9.

While going to kids' concert in Lemi last Saturday our family also ended up in Savitaipale. There we found great restaurant Burger Heaven and also tested out new disc golf course nearby. The course is located just next to indoor ice rink and follows local skiing route. Hills and tight bends, that's what it's all about. Also liked the visual appearence of hole 1. In the end I managed to get +2, but I should be skill-wise able to take birdies on six of the holes. Nice course, go check it out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti