27.4.2014

Pohjalla ja harjalla


On ollut mielenkiintoinen loppuviikko. Mielialat ovat fribalun suhteen vaihdelleet laidasta laitaan. Ensin perjantaina - Herra J.:n kanssa Myllymäessä. Parin lämmittelymulliganin päätteeksi kolmas avaus ykkösväylällä korin liepeille (pitkälle) putille, ja jälleen uusi birdiesulka hattuun. Siitä eteenpäin fiilis muuttui väylä väylältä ensin positiivisesta neutraaliin ja edelleen vihaiseen. Kierrokselta pisteenlasku lopetettiin (tätä en ole koskaan ennen edes tehnyt!) väylällä 9 ja väylän 14 jälkeen oikaistiin 18:lle ja paineltiin kotio. Kierroksen päätteeksi jäi vahva tunne, että avauksen kanssa painitut ongelmat ovat palanneet uusin höystein ja että takapakkia on tultu ja paljon.



Kriittiisiä muutoksia vaaditaan! Pyörähdän avatessa tukijalalla välillä kantapään sijasta päkiällä (mikä siis rasittaa polvea ja rajusti), olen kehittänyt epäpuhtaan heiton (kiekot väpättää joko näkyvästi tai kuuluvasti) ja avauksen kulma osoittaa edelleen oikealle. Ylipäätään Myllymäki ei ole anteeksiantavainen, mutta miun tämänhetkisellä räpellyksellä se on lähinnä koomista. Kentälle torstaina ja kamera mukaan! Laitan foorumiraadin hommiin, jos itse en apua keksi.



Tänään sunnuntaina mietiskeltiin vaimon kanssa aktiviteetteja, ja päädyttiin Imatran reissuun. Kaupoilla käyntiä ja fribaa/ulkoilua. En tiedä johtuuko se väljemmästä radasta vai upeasta kelistä, mutta fiilis heitellä oli ihan muista sfääreistä - huonot avaukset eivät jaksaneet haitata läheskään niin paljoa. Lähestymiset ja putti kulki. Birdiepaikoilla oltiin useampaan otteeseen ja tuplabogejakin tuli vain yksi. Seuraavassa kierros niin kuin miä sen vielä muistan.





  1. Avaus väpätelleen hieman oikealle. FD jaksaa kääntää väylän oikeasta laidasta takaisin ja keskelle väylää. Matkaa kyllä jäi, lieko väpätys vienyt tehoja... Lähäri P1:llä lipesi vasemmalle, putti alarautaan ja nostobogey.
  2. Tästä ei muistikuvia, bogey joka tapauksessa.
  3. Banshee esiin. Avaus liikaa vasemmalle, mutta puiden välistä menee. Joihinkin risuihin nappaa ja ei putilla. Seifti ja par.
  4. TB ja anhyzer. Kääntää liikaa oikealle ja väylän reunusrisut tappavat kiekon väylän rinteeseen. Lähäri alle ja par.
  5. Kämmenavaus TB:llä väpätellen ja kulmassa pururataa pitkin vasemmalle, väylän "piston" taakse. Upsilla puiden läpi FD:llä, mutta ei jaksa kiepahtaa ja jää aika kauas. Maaginen putti ja par.
  6. Pururataa pitkin lähdettiin tykittämään TB:llä kun luottoa FD:llä avaamiseen tasan nolla. Aavistus osui oikeaan ja pientä väpätystä jonka TB kuittaa pienellä s-mutkalla. Avaus päätyi väylän ensimmäisen kummun laen takaosaan, josta jatkoa PD:llä. Heitto jäi hieman matalaksi ja jää pururadan sisämutkaan korin jäädessä alas jokusen metrin päähän. Birdieputilla oltiin ja koria kolisteltiin, mutta vasta paluuputti sisään. Par.

  7. Nyt uskalsin kokeilla FD:tä, kun tilaa oli oikealla. Avaus lähti suoraan antsassa ja jäi melko lyhyeksi. Jatkoa TB:llä ja samaa ongelmaa - väpätys ja antsa. Kiekko osuu kuplahallin pitkittäiselle sivulle, mutta jatkaa vielä matkaa ja feidaa soralle (huhhuh!). Lähestyminen P1:llä matala ja vajaa, mutta putti pelastaa par:in.
  8. D-MD2 oli tarkoitus heittää suoraan ja antaa kiekon kääntää ittensä vähän oikealle. Griplock ja kiekko yläviistoon oikealle. Onneksi ei paljoa ja kiekko löytyi aitavallin päältä kuusen alta. Melkein pystyssä heitetty hyzer jatkona, tavoitteena korin alus. Nappaa kuusen latvaan ja kolistelee korin alle - toimii se näinkin. Par.
  9. Avaus PD:llä matala ja väärältä puolelta isoa puuta, mutta kukas näitä laskee. Lähestyminen P1:llä tällä kertaa pitkäksi, koska yritin välttää vajaata lähäriä. Paluuputti alarautaan ja bogey. 
  10. Avaus TB:llä nippa nappa mandon vasemmalta puolelta, kahden männyn välissä olevasta kiekon mentävästä aukosta. Birdieputilla ollaan, mutta osuu korin päälle ja tulee ulos. Nostopar.
  11. P1 karkaa oikealle ja nappaa puuhun, kimmoke onneksi eteenpäin ja vasemmalle. Lähestyminen P1:llä korin taakse mäen päälle. Hermoja raastava alamäkiputti menee sisään ja par.
  12. Yritin korjata huonoa irroitusta ja väpätystä, jolloin C-MD2 lähtee suoraan tai jopa pienessä hyzerissa ja hieman vasemmalle. Onneksi ei mennyt niin syvälle puskaan kuin alunperin katsoin. Heikko lähäri, putti huti ja nostobogey.
  13. TB:llä kämmenavaus onnistuu hyvin. Sen verran hyvin, että kiekko meni pidemmälle kuin odotin ja napsahti moukarihäki verkkoon. Upsi FD:llä köysien välistä jää jälleen oikealle eikä piiiitkä putti osu. Bogey.
  14. Avaus antsassa oikealle mettään, minkä jälkeen huomaan metsurin korilla. Väylä jäi tässä kohtaa välistä.
  15. Taas pätkii... Avaus taisi olla C-MD2:lla ja oikealta leveä. Onneksi ei nappaa puihin mutta ei jaksa korille. Seifti ja par.
  16. Avaus TB:llä väpätellen oikealle ja kimmoke vasemmalle pusikkoon. Maagisen upea lähestyminen pelastaa ja par.
  17. Avaus TB:llä oikean laidan puuhun. Jatko C-MD2:lla ei-ihan-sieltä-mihin-tähdättiin, mutta korin liepeille. Pitkähkö putti sisään ja par.
  18. Avaus P1:llä griplockilla ekaan puuhun oikealla (syö muuten miestä). Jatko C-MD2:lla jollain ilveellä ylämäkeen, mutta feidaa rajusti vasemmalle. Putti ei osu ja nostobogey. 
Tässä kohtaa tulos siis +6 ja uusi ennätys tulossa. Lähdin takaisin väylälle 14 katsomaan, josko metsuri olisi siirtynyt muualle ja näin oli. Avaus samaan paikkaan kuin ekalla kertaa, eli oikealle rajussa antsassa. Jatko jysähti edessä olevaan mäntyyn ja siitä kentän reunalle. Jatkoa TB:llä, mutta matalaksi jää ja jää lyhyeksi. Edelleen C-MD2:lla, mutta vieläkin ollaan kaukana ja penkereen alla. Putti ei osu kuin vasta toisella ja kierroksen ainut tuplabogey korttiin.




Uusi ennätys Karhumäessä siis +8, joka sinällään on upea osoitus kehittymisestä. Hyvä fiilis jäi kierroksesta kerta kaikkiaan, mutta kehitettävää on. Tuolle avaukselle pitää tehdä jotain. Potentiaalia parantaa meinaan löytyy, aika monesti tuossa äsken kirjoiteltiin sanoja "väpätellen", "antsa" ja "oikealle".

It's been a weekend of highs and lows. First a total breakdown on Myllymäki, where - after a birdie on hole 1 I ended up stopping the score calculation after 9th... Too much failure and some nasty, nasty problems with my driving. Camera and field, that's the way to go!


However, today I was on a totally different mood on Karhymäki course in Imatra. I ended up getting only one double bogey and a total score of +8, which is 5 better than my previous best. The drivin is still carbage, but Karhumäki has at least some forgiving space to manage miraculous upshots.
  

1 kommentti:

  1. "En tiedä johtuuko se väljemmästä radasta vai upeasta kelistä, mutta fiilis heitellä oli ihan muista sfääreistä" - jos se johtui vain hehkeästä seurasta? ;)

    VastaaPoista