2.5.2016

Linnoitus Open 2016 -kuljeskelua Linnoituksessa

Linnoitus Openin ratakartta julkaisitiin viime viikolla, ja vappuaaton alkuillasta ehdittiin perheen voimin käydä kävelemässä Linnoituksen ympäristössä vähän kuvailemassa. Väylien näkeminen oikeassa elämässä auttaa alustavien kiekkovalintojen tekemisessä ja saipa sen henkisen valmistautumisenkin käynnistettyä. Tänään käydään kaveriporukalla varmaan Joutsenossa heittämässä Ravikankaan rata, mutta muuten taidetaankin mennä puttitreenin merkeissä, ellei sitten ehdi ihan kiekkojen kansssa käydä uudemman kerran Linnoituksessa.

Jännittää.

Kokoan tähän alle väyläkohtaisesti Willimiehen Disc Golfin sivuilla olevien väyläkuvausten yhteyteen valokuvia väylistä.

1. Vino greeni tuottanee harmaita hiuksia. Antsalla voisi periaatteessa päästä korille, mutta jos antsa jää uupumaan niin lähäriputti vallin päältä voi liitää pitkäksi. Kämmen kovempaa Jokerilla tai rennommin Titanilla mahdollisuus. Midarifore?



2. Loiva alamäki ja lyhyt pituus kirkuvat Jokeria rystyltä. Premium vai Basic - riippunee varmaan tuulesta.OB-tielle lienee aika mahdoton päätyä vaikka tulisi millainen ylämäkiskippi.




3. Tässä olisi pysyttävä oikealla. En varmaan uskalla luottaa Ultrium Laseriin rystyltä - ellei sitten vastatuuli ole pelissä mukana. Basic Laseri? Fore Ultriumilla? Basic rystyltä voisi korkeampana heitettynä liitää korille asti mutta OB:lle ei toisaalta halua päätyä... hmh, vaikeaa.
Kuva otettu lavan edestä - lava noin 15 metriä selän takana

Koria suojaavat koivut



4.  Tämä on taas tätä, että milläs heittäis. Oikean puolen vallioja-OB rajaa valikoiman rystyyn, ja miulla on sellanen tutina että tässä ei sankaritekoja tehdä. Basic Midari hysseflipillä tiiltä ja katsotaan sieltä missä ollaan ja miten päästään korille. Par ei ole häpeä, ja mielummin välttäisin myös oikean puolen pusikot. Rohkeutta hakea vallikuopan yli "varsinaisen väylän" oikealta puolelta ei kyllä ole. Eiiiikä taitoakaan.

Noin puolessavälissä

Kovan oloinen greeni

5. Pitkä par 4. Avaus haetaan varmaan vakaalla Laserilla, mentalitetti "niin pitkälle kun vain lähtee". Toisella heitolla pääsisi ohittelemaan jo mandoa, jos ykkösheitto on hyvä niin paikasta riippuen joko Titanilla tai Laserilla. Mandopuun "metsikkö" on oikeasti vesieste, joten Titanilla voi ihan hyvin skipauttaa sinne...





6. Simppeli väylä, simppeli ratkaisu. Alivakaa Ultrium Laseri ja hysseflippi soiroon.



7. Vallin yli kun pääsee niin on turvassa - sisäpuolen korkeat reunat pitävät kiekon kyllä siellä, ja puttia on helppo yrittää. Matkaa on kuitenkin sen verran, että tähän tulee varmaan haettua Titanilla hysseä. Toinen veihtoehto olisi suorempaa Jokerilla.




8. Pitkä pitkä par 3, johon ei miulla käsi tule riittämään. Ennen varsinaista tykkilinnaketta (jossa kori on) pieni vallinkolo, josta lähestyminen tarkasti voi olla vaikeaa. Helpointa on varmaankin avata oikealle tielle ja tiirailla sieltä Jokerilla korin alle. Tuulesta riippuen vakaampaa tai alivakaampaa Ultrium Laseria.



9. Väylän mutka on vasta noin sadan metrin päässä, ja siitä on vielä 50 metriä kiivettävää. Kämmenavaus ei riitä aukolle, joten Ultrium Laseria  oikeaa laitaa nuollen. Jatkoa ylämäkeen sitten... ööp... vaikkapa Basic midarilla.

Rinne on kova, ja rolleja tullaan näkemään. Pitkiä.

Kori saattaa tai ei saata olla tässä.

10. Henk koht pelottavin avaus, jonka pitäisi osua vallin sisäpuolelle ja mandon vasemmalle puolelle. Ultrium Laseria ja toivotaan-toivotaan -asennetta. Rinne on niin jyrkkä että pahaa mieltä tulee jos alas joutuu. Mandon jälkeen tiiraillaan sopivaa aukkoa puiden välistä ja lähestytään tarpeen mukaan Jokerilla, Midarilla tai Laserilla.

Mando kuvan ulkopuolella vasemmalla, korin paikka puiden seassa jossain oikealla laidalla kuvaa.

11. Jotenkin tämä väylä aukeaa niin, että tekisi mieli yrittää Laserilla foreässää? Ässälinjasta saisi varmaan pituutta sen verran, että lähäri olisi aika helppo joka tapauksessa. Kori siis vasemmalla haarapuun takana.


12. Avaus Laseri-flipillä, hakusessa korin alusta. Skippejä OB:lle sietää tosin varoa.




13. Tähän jos ehtisi käydä Jokeria kokeilemassa - josko vaikka riittäisi pituus korille asti. Jos ei, niin varmasti Titania, eipähän päädy OB:lle...





14. Koska OB-raja löytyy vasta jalkakäytävältä, tähän voi aika surutta tarjota Vakaampaa Laseria vallin oikeaa reunaa kutitellen. Jos päästään korille - hyvä; jos ei niin samahan se on lähestyä vallin oikealta tai vasemmalta puolelta.

15. Tähän väylään periaatteessa löytyisi keinoja korille asti, mutta Ultrium Laseri kuitenkaan ei välttämättä jaksa pitää antsaa loppuun asti ja basicin kanssa voi mennä liian jyrkällä antsalla. Pitää testata vaihtoehtoja, mutta jos esimerkiksi vähänkään tuulee, paras ratkaisu on varmaan pelata seiftiä ja flipata Midari koivujen väliin.

Korin "soiro".

16. Tilaa on - Vakaata Laseria niin kovaa kuin lähtee.



17. Tähänkin pitäisi heittää kovaa, mutta millä??? Laseri ylämäkeen ei kuulosta kivalta, mutta Midarilla ei välttämättä yllä. Ehkä miä runttaan Laserilla kaikesta huolimatta peräsuoli putkella ja yritän edes päästä vallin yli korin tasalle. Jos ei, niin lähäristä tulee vaikea.

Korin tasanne. Kori takaosassa.

18. Jos on rohkeutta, voisi OB:n yli hakea jonkinlaista linjaa, mutta antsalla pääsisi varmemmin väylälle - vaan ei korille asti. Ultrium Laseri on kädessä joka tapauksessa. Antsalinjoille alivakaampana ja OB-kutkutteluille vakaampana.




Siinäpä se. Onnea sille, joka jaksoi kahlata läpi asti! Periaatteessa melkein joka väylälle löytyy jonkinlainen fall-back -avaus, joka on sinällään hyvä juttu. Pidän tavoitteenani sitä, että jos heitän alle +10 -kierroksen niin voi olla tyytyväinen. Pirkkuja ottaisin tietysti mielelläni myös - potentiaalisia 1, 2, 7, ja 12 sekä pseudopotentiaalisia 11 ja 13. 13:n pirkku olis kyllä aika messevä...!

Mitä TE heittäisitte?





 

3 kommenttia:

  1. 1. Kuluneella Rhynolla kevyt rystyannukka.
    2. Sama kiekko kevyt rystyhysse.
    3. Star Tern hysseflippinä.
    4. Kulutettu Striker pienessä annukassa ja lähärifore Prodigyn A3.
    5. Champion Ternillä rystyltä flexshot ja jatko pituudesta riippuen esim. rystyhysse Strikerillä.
    6. Kuvasta ei ihan selviä kuinka tukossa väylä on oksista, mutta pituuden puolesta Star Ternillä reipas rystyhysse keskele aukkoa suoraksi kääntyvänä.
    7. Riippuen korkeuseron määrästä joko Rhynolla suoraan koriin tai sitten Truthilla pieni rystyhysse oikean kautta.
    8. Gstar Dessu tai Champion Tern rystyltä flättinä oikeaan reunaan. Rystyneppi Rhynolla putille.
    9. Star Ternillä rystyltä hysseflippi aukkoon ja kuluneella Corella ylikääntävä rysty mukille.
    10. Vaikea hahmottaa välimatkoja. Ehkä Gstar Dessu flättinä kohti mandoa ja lähäri Truthilla putille.
    11. Kevyt rystyantsa Truthilla.
    12. Striker pienessä hyssessä kohti punaisen talon nurkkaa.
    13. Korkeuseroa lienee toistakymmntä metriä? Rhynolla pienessä hyssessä loppuun asti.
    14. Mahdollisesti hyssepommi D2:lla. Jos tuuleton, niin Strikerillä suorempaa/Truthilla antsaa. Vaikea saada putille.
    15. Striker/River rystyannukka.
    16. Champion Tern hyssenä.
    17. Star Ternillä reilu rystyannukka mäen päällä olevaa isoa puuta kohti.
    18. Matala rystyannukka Strikerillä väylään. Kuvasta näyttää, että hysselinja on tukossa? Ei ehkä käsikään riittäisi sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siulla on selkeästi kovempi luotto antsaan kuin miulla omaani :D Hyvähyvä!

      Kuutosväylän ahtaudesta en osaa varsinaisesti sanoa, pyörähdin vain tiillä katsomassa ja palasin takaisin "Linnoituksen puolelle". Siinä muistaakseni oli just jotain oksia kurottumassa väylän päälle, mutta ei se mikään Ravikangaskaan ole (ennen raivuuta) :P

      18:lla hysselinja on tosiaan vähän ahdas, mutta jos todella pommittaa oikealta tai sitten pitää heiton matalana, saattaisi sieltä kiekko tetsailla läpi.

      Poista
    2. Vielä tätäkin kautta isot kiitokset, kun laitoit kuvat jakoon. Ei olisi itsellä ollut mahdollisuutta ajaa Lappeenrantaan väyliä tutkimaan.

      Kisapäivänä vasta realisoituu kelin perusteella tuo antsojen käytettävyys. Ainakin on lupaillut melko tyyntä eli sen puolesta edelleen pelikirja on melko paikkansa pitävä.

      Katselin hieman uudelleen kuvia ja pari muutosta/vaihtoehtoa.

      11. Korin paikasta riippuen rystyantsan rinnalle tasavertaisena voisi toimia kämmenantsa feidaavalla kiekolla. Esim. striker voisi toimia.

      14. Oma avausväylä kisaan (poolijaot wdg:n sivuilla). Laitoin vaihtoehdoiksi aiemmin hyssepommin rystyltä, suoremman liidätyksen tai antsan. Nyt kuvaa katsottuani taitaa olla kuitenkin viisain hakea kämmenellä hysseä/linjaa vasemman kautta vakaammalla kiekolla. Kiekko kiinni valliin ja parin metrin putti vallin päälle? Ilmeisesti valin oikealla puolella on selvästi syvempi pudotus, joten ennemmin vasemmalle puolelle avaus. Ei tarvitse sieltä puolelta skippjäkään pelätä, kun pysähtyy valliin reunaan. Pääasia, että heitto on riittävän matala ja valli hoitaa loput. Valli on niin kapea, että käytännössä on turha hakea avausta vallin päälle.

      18. Rolleri? Valli estäisi ob:lle pyörimisen. Ehkä kuitenkin pysyn alkuperäisessä annukka-suunnitelmassa.

      Mielenkiintoista suunnitella heittoja kuvien perusteela. Tosin kuten aiemminkin, paikan päällä mieli helposti muuttuu, kun havannoi korkeuserot ja puut paremmin. Kuitenkin ennakkoon miettimällä tulee rajattua ne pahimmat ylilyönnit pois. Toivottavasti. Mukavaa kisaa!

      Poista