2.11.2014

Fribakengät

Menin sitten ja ostin ensimmäiset puhtaasti fribaan tarkoitetut popot.

Aikaisemminkin miulla on ollut aina samat kengät kierroksella käydessä, mutta samoja popoja on käytetty kaikessa ulkoilussa lenkillä käymisestä leikkipuistoon. Kyseessä ovat olleet siis Asics-merkkiset perusjuoksulenkkarit. Jalassa tukevat ja mukavat tepastella, juosta ja nakella lättyä.

Mutta lenkkitossua ei ole oikein tehty kestämään märkää. Tämähän ei ole ongelma, jos pysytään pururadoilla tai jalkakäytävillä, mutta fribaradalla lätty on milloin missäkin ojassa, ryteikössä tai muuten vaan pitkässä nurmikossa. Lisäksi kun noita lenkkareita käyttää kaikkeen liikuntaan, niin olen saanut huomata, että fribailun mukanaan tuoma metsässä rymyäminen on saanut kengät kulumaan huomattavasti vaihdikkaammin.
Ja siksi ostin kengät. Olen aina välillä lueskellut läpi Frisbeegolf-forumin kenkäkeskustelua, ja sieltä spottasin parinkin käyttäjän kehuneen Lidlissä myynnissä olleita juoksukenkiä parin kympin hintaan per pari. Seuraavan kerran ruokaostoksilla käydessä kävin vilkuilemassa, josko popoja olisi vielä jäljellä. Ja olihan niitä, sain jopa valita värin! Valittavissa oli jonkin sortin neonvihreät ja puna-mustat. Jälkimmiset lähtivät mukaan.

Viime keskiviikkona kengät pääsivät tulikokeeseen, kun lähdin toistamiseen Heikin ja Tuomon kanssa ledikiekkoilemaan Myllymäkeen. Vettä tihutti ajoin ihan reippaastikin ja kuraa oli sen verran, että valoisaan aikaan olisin saanut varmaan imitoida alppikaurista väylien välillä kuivia paikkoja etsiessä. Pariin otteeseen huomasi vasta astuessa, mihin koipi tuli työnnettyä. Varsinainen tulikoe siis.

Ja kengät kestivät hyvin, ja markkinoitu vedenkestävyyskin oli tosiasia. Jalat olivat kuivat koko kierroksen, eikä kenkä tuntunut jalassa sen kummemmalta kuin aiemmat lenkkarit. Tulos kierrokselta oli muheahko +22, mutta siihenkin oli syynsä. Hauskaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti