8.6.2016

Tuplabogey Tour 2016 starttaa perjantaina!

Linnoitus Openin jälkeen onkin blogirintamalla ollut vähän hiljaisempaa mutta fribarintamalla onkin tapahtunut senkin edestä. Uusia ratoja on tullut useampi - kolme kaikinkaikkiaan, ja vanhoja ratojakin on kierretty tasaiseen tahtiin. Tuplabogey Tour kolkuttelee tämän kesän osalta jo muutaman päivän päässä ja odotukset jälleen uusien ratojen bongailuun on vähintäänkin riittävä.

Mihin se kirjoittaminen on sitten jäänyt? Noh, sanotaanko vaikka näin että pihalla kököttää terassi, keinu, muutama kukkapenkki... ja suurin osa keinun aluslaatoituksesta. Samalla tuli hankittua illoiksi muutama tuotatontokausi hyvää katottavaa ja HERRANJESTAS sehän on jo kesäkuu kohta puolessa.

Eli pientä recappia pukkaa. Pidelkäähän tuolin reunoista kiinni!

Uusia ratoja on heitetty kolme. Pari niistä - Virojoen Lapinvuoren rata ja Imatran Mellonmäki jo toukokuun puolessavälissä, viimeisin uusi tuttavuus viime viikonloppuna.


Lapinvuoren rata mukailee 12 väylän (tänä kesänä 18) verran pururata-hyppytorni-ulkoilualue -maisemissa ja avoimien purtsi- ja kallioväylien lisäksi radalla kököttää jokunen varsin tiukka metsäpillikin. Ratana oli sellainen, että ei kyllä mistään voi oikein valittaa. Oma suorittaminen ei ollut ihan jiirissä, ja siitä jäi vähän pahaa makua. Haastetaan sitten ensi kerralla uudestaan!Seuraavana päivänä olikin työporukan kanssa fribailuilta ja porukalla päätettiin lähteä tutustumaan Mellonmäen radalle Imatralle. Jälleen kerran mäkihyppytornia, jyrkkiä mäkiä ja laskettelurinteitä. Ei muuten ole koskaan 12-väyläsen jälkeen hapottanut jalkoja niin pahasti kuin tuolla! Mutta - viimeinen väylä korvaa paljon, 200-metrisen alamäkiliidätyksen jälkeen oli kyllä hymy herkässä. Aavistuksen hammentävä rata, mutta ehdottomasti vaivannäön arvoinen. Vaivannäöllä tarkoitetaan siis muunmuassa sitä että väyläopasteet oli väärät ja ainut kartta minkä kanssa pääsi suunnistamaan oli luonnos.
Tiiltä kohti koria...

...ja korilta kohti tiitä!
Välissä tuli sitten käytyä Ravikankaalla tsekkaamassa raivauksien tuloksia, ja ehdottomasti tulee peukkua uudistuksille - kiinnostuskiikarit jaksaa pitää päässä radan loppuun asti eikä aavistuksen levennetyt väylät hajota läheskään niin paljoa. Lisäksi Myllymäkeä on tarvottu pariin otteeseen - tulostason hiipiessä pikkuhiljaa kympin paremmalle puolelle - viimeisin, lauantainen kierros oli vielä viimeisen väylän tiillä +6, mutta tuplabogey vei sitten ennätyksen...

Kolmas uusi rata löytyikin yllättäen Taavetista, Luumäeltä. Satuin Facebookista bongaamaan, että Taavetin linnoituksen ympäristöön ollaan tekemässä 9-väyläistä ja sunnuntain ratoksi käytiin asiaa koko perheen voimin tutkimassa. Opasteita ei ollut, mutta tiit ja korit olivat. Hienolta vaikuttaa! Aluskasvillisuus ei syö kiekkoja ja ylipäätään näkyvyys on selkeä ja hyvä.

Lopuksi vielä vähän ensi viikosta. Sateissistä sääennusteista huolimatta Tuplabogey tour 2016 starttaa perjantai-illasta suuntana Mikkeli. Lauantaina käydään läpi Mikkelin molemmat pitkät radat ja suunnataan kohti Savonlinnaa... Kangasniemen, Pieksämäen ja Joroisten kautta. Sunnuntaina vuorossa Savonlinna-Kerimäki -parivaljakko ja Simpeleen kautta palataan Lappeeseen joko paria väylää uupuvan Karhumäen tai Ravikankaan kautta.

Uusia ratoja, paljon heittoja ja märkää. Just sitä mitä fribagolfin kuuluukin olla. Kaksi päivää niin pärähtää!

Tuplabogey tour 2016 löytyy myös Skoorinista - sikäli mikäli olen siitä muistanut julkisen tehdä. Jos joku haluaa tulla moikkaamaan niin sieltä voi ainakin aavistuksen saada siitä missäpäin liikuskellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti