2.2.2015

Nahkeaa putteria hakusessa

Puttaan Discmanian P1:llä. Se oli ensimmäinen putteri jonka omistin ja jolla opin puttaamaan. Sittemmin opettelin draivaamaan samaisella lätyllä ja nykyisin ainut laukussa kulkeva ei-P1 onkin champion Rhyno Innovalta. Kivi. Tekee jotain mihin en P1:llä pysty.


Miulla on jännä asenne kiekkojen ostoon ja kiekkoihin ylipäätään. En osta ellei tarvetta ole. En osta jos fribakassassa ei ole katetta. En ole vielä hukannut yhtäkään kiekkoa. Pisin etsintäaika oli muistaakseni nelisenkymmentä minuuttia.

Miulla on jännät kädet. Mukavuusalue, jossa kaikki toimii on hyvin pieni. Jos on lämmin, miun kädet hikoavat. Jos on vähänkään kylmä tai kuiva ilma, miun kädet muistuttavat tulostuspaperia. Ai niin, ja jos miun kädet eivät ole kuivat, niistä irtoaa kamaa. Hikeä ja ihoa. Miulla on ryöttäsimmät hiiri ja näppis maailmassa. Known fact.
Ei löytynyt kiekkoja täältä...

No niin, tällä mielikuvalla vaihdettiin dialogi monologiksi ja jatketaan. Miulla on syksyn kylmetessä muodostunut ongelmia puttauksen kanssa. Se lätty on vaan liukas. Pesin kiekot tässä taannoin ja hetkeksi tilanne parani mutta parin - siis ihan oikeasti parin - harjoitusputin jälkeen kiekko oli taas liukas. Parhaan pidon miun käsissä tuntuisi antavan C-linen P1. Jotenkin se muovi on niin sileää, että siihen ei tartu miun käsistä oikein mitään.

Nyt siis pitäisi etsiä jotain äärimmäisen tahmaista muovia. Jotain sellaista, mikä tuntuu vähän samalta kun D-linen kiekosta nyppäisee tarran pois pohjasta, mutta pintaan jää vähän sitä liimaa. P-linen P1 mennee todennäköisimmin tilaukseen. Olen antanut itseni ymmärtää, että kyseinen kiekko olisi tehty Innovan R-Pro -muovista ja mitä työkaverin R-Pro Aviaria olen hiplaillut niin taitaisi olla juuri sitä mitä lääkäri määrää.

... seuratilauksella laitan P-P1:n tulemaan, kunhan powergrip saa jostain kivempia värejä hyllyyn. Jotain keltasta... missä on pinkit?

6 kommenttia:

 1. Muutama hyvä tahmainen muovi: Innova Yeti pro & JK Aviar, MVP Soft electron, Latitude 64 Zero Soft, Discraft soft pro D.

  Jos kädet tuntuu kesällä hikoavan, niin suosittelen ostamaan dirtbagin laukkuun. Tai sitten vaan köyhän miehen tyyliin maasta hiekkaa käsiin, niin kosteus häviää. Tosin sitten on kädet kyllä suht paskaset äkkiä. Talvella lunta käsiin, niin pysyy kosteana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on toisella työpaikalla Soft Magnet toimistoputterina, mitä tulee välillä paiskottua liikuntasalissa, puttaamiseen en ole niinkään tuota käyttänyt mutta siinä kyllä on kans just sellasta oikeanlaista nahkeutta. Samoin zero/bt softit menee samaan laariin heittämällä.

   Harmi kun tuota MVP:tä ei täällä kaupan hyllyillä näe, että pääsisi electronia lääppimään. Miun pitää yrittää välttää tuota siun electron -kirjotusta ettei kaikki rahat mene osastolle MVP ;) Mikä muuten siun mielestä MVP/Axiom -puttereista vastaisi eniten P1:ä? Jotenkin tulisi mieleen Anode mutta nyt tuo Atom ainakin poikkileikkauskuvan tiimoilta näyttää tutun oloiselta eikä tuo MVP:n sivujen kuvauskaan paljoa eroa.

   Miä harrastin jossain vaiheessa sitä, että syksyn viileillä keleillä käsien kuivaessa kastelin pyyhteestä yhen kulman ja kostuttanu sillä. Sit rupesin laiskistumaan ja ennen puttia vaan lipasen sormenpäät kosteeks jos tuntuu rieska liukkaalta.

   Poista
 2. Oikeastaan ainoa "normaali" putteri taitaa olla tuo Atom, joka on aikas suora. Tuolta voit lukea testin Atomista: http://ville-uurainen.blogspot.fi/2015/01/tuotetesti-mvp-electron-soft-atom.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siulla on hyvät analyysit sekä muovista että muotista, eikä kumpikaan kuulosta pahalta. Tuskin tuosta kukaaan sakottamaan tulee vaikka ns. sekuliksi meniskin kiekkosetti valmistajien osalta ;)

   Nyt sitten ruvetaan miettimään ja mallaamaan. Kiitokset jälleen, taas tuli tuoreita ajatuksia!

   Poista
 3. Pitäviä muoveja edellä mainittujen lisäksi on Obsidian Discin G5. mutta Splinter on kyllä niin kaukana P1:stä että en voi suositella. Innovan Novaa voisin suositella, muovi on XT:tä joka on Pron tyylistä mutta huomattavasti kestävämpää. Malliltaankin Nova on lähellä P1:stä (joka on tosiaan stämppiä vaille sama kiekko kuin Aviar), joskin jonkin verran korkeampi.

  Itse hankin juuri Vibramin Soft Summitin, ja siinä on kyllä pitoa vaikka muille jakaa. Kiekkohan on kumia eikä muovia, joten ei ihme. :) On kyllä sitten myös todella lötkö, eli ei kaikille sovi (itsekään en putata tuolla osaa). Noita ei vain valitettavasti taida tällä hetkellä Suomesta saada (Frisbeepointin valikoimistakin on loppu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo XT tosiaan, katselinkin PG:ltä XT Aviareja jossain vaiheessa, mutta jäi sitten paremman tiedon puutteessa hankkimatta.

   Kaveri taitaa putata jollain Vibramin lätkällä, pitänee joskus pyytää hypisteltäväksi, kunhan eksytään radalle samaan aikaan.

   P-P1:n laitoin tosiaan tilaukseen, keskiviikkona pitäisi aikaisintaan lähteä valumaan Oulusta etelään. Toivotaan että osui kerralaa; jos ei, niin hyviä vaihtoehtoja on tullut tässä esille! :)

   Poista