29.4.2015

Mitäpä tuli taas tehtyä. Raha haisee ja banjot soi.

Miä olen innostujatyyppi. Vaikka puhuin aiemmin, että luontaisen vaihtuman kautta vaihdan kiekot kotimaisiksi (Prodiscus) ja että en osta kiekkoja turhaan, niin nyt tilanne on se, että testaukseen on ostettu jo kiekot, joilla pitäisi pystyä kattamaan lähes kaikki draiverit nopeuteen 9-10 asti sekä midarit. Kun nyt kerran tilaisuus tuli ja fribakassassa oli sen verran katetta niin mikä jottei. Vanhoille kiekoille olen suunnitellut myyntiä testailusession jälkeen, ja pari kiinnostunutta onkin jo löytynyt.

Tällä hetkellä olen siis saanut haalitta viisi Prodiscuksen kiekkoa käsiini, joista yhtä olen muutaman kerran ehtinyt heittääkin. Kirjoittelen tähän tavallaan ensituntumia ja odotuksia kiekoista ja yritän tällä tai ensi viikolla ehtiä vielä kenttätestien pariin.

Prodiscus -lentoratataulukko, haettu täältä


Ultrium LASERi

175g painava Ultrium LASERi oli ensimmäinen Prodiscus-ostos, ja samalla kiekko jonka tiimoilta tein eniten taustatutkimusta. Alunperin luin, että kiekko oli lähellä Innovan Teebirdia, mutta myöhemmät runit olisivat selvästi alivakaampia - FD:n tyylisiä. Ne pari heittoa mitä kentällä ehdin heittää, varmistivat jutun olevan juurikin näin. Verrattuna täysipainoisiin C(Jolly)- ja S-FD:hen LASERi jäi vakautensa puolesta jonnein niiden välimaastoon. Käänsi hieman yli ja lopussa feidasi takaisin. Radalla heitettäessä en tosin saanut tätä kääntämään yli oikein mitenkään, mutta ei tuo mikään Tiipparikaan ole. Tuulikin tietysti vaikutti.

LASERi ja S-FD
LASERi ja C-FD


Kiekko istuu käteen kivasti ja Ultrium tuntuu hyvältä. Märkänä en ole tätä heittänyt, mutta pitoa tuntuisi olevan vaikkapa Star-muovia rutkasti enemmän. Profiililtaan LASERi istuu ainakin miulla käteen siinä missä FD tai Teebird, mutta kiekko tuntuu aavistuksen leveärimmisemmältä ja terävämmältä. Prodiscus luokitteleekin kiekon nopeusluokkaan 9, ja erinäiset vertailutaulukot ja verkkokaupat antavat tälle nopeusluokan 8 tai 9 seitsemän sijaan. Yksi mahdollinen verrokki tälle voisi tietysti olla myös Discmanian TD. Joka tapauksessa LASERi on pikkaisen nopeampi kiekko kuin nuo miun olemassaolevat väylädraiverit. Jäänee testauksessa nähtäväksi miten se näkyy. Vai näkyykö.

Basic LASERi

173-grammainen Basic LASERi tarttui mukaan viime viikonloppuna. Ultrium LASERista ei ainakaan toistaiseksi ole ylikääntäväksi kiekoksi, joten tätä kokeillaan siihen slottiin. Basic on muovina todella pitävää, lähinnä mieleen tulee luonnehdinta "jäykkä R-Pro". Tuo kulunee oikein hyvin alivakaaksi liitäjäksi. Ei luulisi tämänkään kanssa olevan sateessa ongelmia.

LASERi ja D-FD
LASERi ja S-FD
 Jotain pientä rihman tapaista löytyi valusaumasta, mutta nuo saa käsineen nypittyä tetenkin irti. Foorumeille varoiteltiin Basicin terävistä reunoista, mutta tässä ei pistänyt silmään (tai käteen). Käteen istuminen profiilin puolesta samaa kauraa kuin yllä.

LASERi ja LASERi


Ultrium Titan

Suorat ja alivakaat draiverit kaipaavat ylivakaata paria. Prodiscus tarjoaa tähän parikin vaihtoehtoa, RESPECTi ja uutuus Titan. 175-grammainen Ultrium Titan on lennoltaan pieni mysteeri, mutta riippuen vakaudesta tämä asettuu vastakkain miun Ch-Bansheen, S-PD:n tai Ch-Teebirdin kanssa. Jos lento on Teebirdin kaltainen, tullee jossain välissä vielä ostettua RESPECTi ihan puhtaaksi jyräksi.
Titan ja Ch-Teebird

Titan ja Ch-Banshee

Titan ja S-PD

Käteen istuu hyvin, ja fiilis on hyvin samankaltainen LASERin kanssa. 7-nopeuksiseen verrattuna hieman leveämpi ja terävämpi tuntuma, joka on täysin odotettavissa, luokitteleehan Prodiscus Titanin nopeusluokkaan 10.

Premium MIDARi

Väylädraivereista pykälää hitaampiin kiekkoihin. Nppeusluokassa 5 istuu Prodiscuksen suora/alivakaa MIDARi. Viikonloppuna ostin 176-grammaisena Premium-muovisen yksilön ja ainakin käsituntuman perusteella oli jännän tuntuinen kiekko. Premium muovina oli aika lailla tutun tuntuinen Champion-muovia heittäneelle, ei siinä mittään.

Vertailukiekkona miulla on MD2, koska muita midareita ei miulla ole ollut. Ero kiekoissa on selkeä. Käteen ottaessa MIDARin terävämpi siipi on hyvin selkeä ja komppaa hyvin ennakkotietoa nopeammasta midarista. Kun kiekot laittaa rinnakkain, näkyy MIDARin draiverimaisempi siipi selvästi. Samalla MIDARista jää syvempi tuntu. PDGA:n sivuilla rimmin syvyyseroa olisi millin verrran, mutta se tuntuu kyllä - sellainen "pulleampi" tuntu... Ei se pahalta tunnu, luulisi tuon lähtevän samalla powergripillä kuin MD2:kin, mutta mielenkiintoiseksi mennee.

MIDARi ja C-MD2 (flat)


Lisäksi kiekon alivakaus on pieni mysteeri. Uskoisin Premium MIDARin täyttävän tuon MD2:n slotin hyvin, mutta toivottavasti kiekko ei karkaile oikealle liikaa. Nykyinen C-MD2(flat) kääntää täydellä runttaisulla vähän yli mutta suurimman osan ajasta kestää suorana.

Basic MIDARi

Tämä tuli ostettua samalla filosofialla kuin nykyinenkin midarisetti - premium-muovisen kaveriksi perusmuovinen versio, joka kuluu ja kääntää. Käteen tuntuu samalta kuin premium-muovinen versio, mutta tuo Basic tekee huiman pidon tunteen. Tästä tullee varmasti miellyttävä kiekko heittää ja kikkailla.
MIDARi ja D-MD2

MIDARi ja MIDARi



Kuumotus kentälle testaamaan on kova. Harmi, että säätiedotus on sateisenpuoleinen. Jahka nämä uudet ostokset saa testattua, koetan jonkinlaista raporttia ennakko-odotusten toteutumisesta pykätä kasaan ja toivottavasti kohta on kiekkoja myynnissä sekä bägissä taas tilaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti