19.2.2015

Koodia ja puttia

Viimeiset viikot ovat menneet muuttoa valmistellessa, mutta aina välillä on jäänyt aikaa myös astetta fribambaan juttuun.

Kaivelin tuossa parisen viikkoa sitten tuon Disctance-projektin naftaliinista ja rupesin tutkimaan, mihin asti lokakuussa pääsin ja miten siitä päästään uusin silmin eteenpäin. Ja päästiinhän sitä - päätin julkistaa tuon projektin jo varhaisessa alpha-vaiheessa ja laittaa asennuspaketit Android-alustalle julkiseen jakoon. Loin oman sivun Disctancelle tänne blogin puolelle ja frisbeegolf-forumille oman ketjunsa, johon kirjailen viimeisimpiä kommelluksia.


Nykyinen versio (a0.2.1) pitää sisällään jo paljon sellaista, mitä haetaan. Kiekkoja ei enää tarvitse luoda uudestaan joka sessiolle, vaan ohjelma hakee muistista vanhat kiekot ja jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Isoja askeleita, mutta työtäkin tuon kanssa on paljon. Vielä pitäisi esimerkiksi laajentaa analyysiosiota nykyisestä, lähes placeholder-henkisestä torsosta käsittämään all time versus sessiokehitystä tai muuta vastaavaa. Mukavaa touhua, mutta aikaavievää... Kesällä tulee kiire, jos fribaamaankin meinaa ehtiä.

Sain seuratilaiksen tehtyä ja P-linen P1 paukahti käsiin viime viikonloppuna. Pinkkinä ja sateenkaaristämpillä.

Käteen tuntui uskomattoman hyvältä, etenkin kun vertaa D-linen vastaaviin. Tahmaisuutta ja pitoa tuntui löytyvän yllinkyllin, eikä huoneenlämmössä tuntunut mitenkään häiritsevän lörpöltä tuo. Innolla odottelen sitä, että saan puttikorin eteeni.

Ja sitäkään ei tarvitse kauaa varmaan odotella. Jahka tuon muuton saa pois alta, niin meinasin ostaa täräyttää itselle jonkinlaisen harjoitusvastustajan pihalle. Otollisin vaihtoehto tällä hetkellä on tuo Discmanian uusi Lite -kori. Kattellaan tuota parin viikon päästä...
Ai niin, tuo miun Magnet pääsi toimistoputteriksi. Koskaan ei tiedä milloin tuota tarvitaan.

2.2.2015

Nahkeaa putteria hakusessa

Puttaan Discmanian P1:llä. Se oli ensimmäinen putteri jonka omistin ja jolla opin puttaamaan. Sittemmin opettelin draivaamaan samaisella lätyllä ja nykyisin ainut laukussa kulkeva ei-P1 onkin champion Rhyno Innovalta. Kivi. Tekee jotain mihin en P1:llä pysty.


Miulla on jännä asenne kiekkojen ostoon ja kiekkoihin ylipäätään. En osta ellei tarvetta ole. En osta jos fribakassassa ei ole katetta. En ole vielä hukannut yhtäkään kiekkoa. Pisin etsintäaika oli muistaakseni nelisenkymmentä minuuttia.

Miulla on jännät kädet. Mukavuusalue, jossa kaikki toimii on hyvin pieni. Jos on lämmin, miun kädet hikoavat. Jos on vähänkään kylmä tai kuiva ilma, miun kädet muistuttavat tulostuspaperia. Ai niin, ja jos miun kädet eivät ole kuivat, niistä irtoaa kamaa. Hikeä ja ihoa. Miulla on ryöttäsimmät hiiri ja näppis maailmassa. Known fact.
Ei löytynyt kiekkoja täältä...

No niin, tällä mielikuvalla vaihdettiin dialogi monologiksi ja jatketaan. Miulla on syksyn kylmetessä muodostunut ongelmia puttauksen kanssa. Se lätty on vaan liukas. Pesin kiekot tässä taannoin ja hetkeksi tilanne parani mutta parin - siis ihan oikeasti parin - harjoitusputin jälkeen kiekko oli taas liukas. Parhaan pidon miun käsissä tuntuisi antavan C-linen P1. Jotenkin se muovi on niin sileää, että siihen ei tartu miun käsistä oikein mitään.

Nyt siis pitäisi etsiä jotain äärimmäisen tahmaista muovia. Jotain sellaista, mikä tuntuu vähän samalta kun D-linen kiekosta nyppäisee tarran pois pohjasta, mutta pintaan jää vähän sitä liimaa. P-linen P1 mennee todennäköisimmin tilaukseen. Olen antanut itseni ymmärtää, että kyseinen kiekko olisi tehty Innovan R-Pro -muovista ja mitä työkaverin R-Pro Aviaria olen hiplaillut niin taitaisi olla juuri sitä mitä lääkäri määrää.

... seuratilauksella laitan P-P1:n tulemaan, kunhan powergrip saa jostain kivempia värejä hyllyyn. Jotain keltasta... missä on pinkit?